Vanliga frågor om kraniosakral terapi

Maila din fråga

Går det att boka en föreläsning om KranioSakral terapi?

Finns intresse av att få veta mer vad KranioSakral terapi är för något, går det bra att samla ihop ett gäng, så kommer jag ut till er och föreläser och ev. prova på. Ring för mer information!

Går det att få KranioSakral behandling på jobbet?

Jag arbetar hemma på min mottagning men även ute på era företag vid behov. Och ger behandlingar i rehabiliterande och förebyggande syfte. KranioSakral behandling är avdragsgilla som friskvård för arbetsgivaren. Kontakta mig gärna för mer information!

Hur många behandlingar behöver jag ta?

Går inte att säga exakt eftersom det beror på vad det är för besvär du har och hur länge du gått med dem. Rent generellt kan man säga att de besvär som nyligen har uppstått kräver färre behandlingar, medan besvär som har varit med länge ofta kräver fler behandlingar. Som ett litet riktmärke brukar man kunna säga att du efter tre behandlingar ska börja ha sett förändringar på dina besvär. Vid långvariga eller kroniska besvär behövs oftast betydligt fler.

Hur lång tid tar en behandling?

Vid det första besöket får du räkna med lite drygt en timme. Vi går igenom lite frågor kring dina besvär, bakgrund och lite om vad du har varit med om i livet. Jag förklarar hur behandlingen fungerar och även lite information efter behandlingen vad som kan vara bra att tänka på. Behandlingar därefter tar totalt 1 h.

Hur går behandlingen till praktiskt?

Du ligger på en behandlingsbänk med kläderna på samt ev. en filt om så önskas, oftast på rygg. Jag arbetar sen varsamt med händerna med små mycket lätta tryck, för att på bästa sätt komma i kontakt med kroppens små vävnadsrörelser och obalanser, utan att kroppen behöver gå i försvar.

Varför behöver man oftast inte behandlas varje vecka?

Kroppen fortsätter själv att arbeta med det som terapeuten och klienten satt igång under en behandling. Detta fortsätter i ungefär tre veckor efteråt, vilket är en process som är viktig att den får fortgå och ha sin gång.

Är det någon gång jag inte ska behandlas med KranioSakral terapi?

Om du är gravid och är i den första trimestern ska du inte boka en behandling. Liksom barn under 8 år behandlas inte heller. Personer med TIA (Transitorisk Ischemisk Attack) behandlas inte. Och cancer behandlar jag inte heller.